Μετάδοση Θερμότητας - Εργαστήριο

Το Εργαστηριακό μέρος του μαθήματος «ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ» περιλαμβάνει δύο ώρες εβδομαδιαίως.

Στο εργαστήριο της Μετάδοσης Θερμότητας πραγματοποιούνται, κατ’ ελάχιστον, (10) δέκα εργαστηριακές ασκήσεις κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Οι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της άσκησης και στη συνέχεια να συντάξουν και να παραδώσουν μία εργασία για καθεμία από αυτές, η οποία θα πρέπει, υποχρεωτικά, να περιλαμβάνει τα ακόλουθα, τουλάχιστον, πεδία:

  • Σκοπός της άσκησης
  • Συνοπτική θεωρία
  • Περιγραφή πειραματικής διαδικασίας
  • Πίνακας μετρήσεων
  • Πίνακας αποτελεσμάτων
  • Αναλυτικό παράδειγμα υπολογισμών (ένα για κάθε υπολογιζόμενο μέγεθος)
  • Διαγράμματα (όπου απαιτούνται)
  • Συμπεράσματα

Κάθε εργασία πρέπει αυστηρά να παραδίδεται, κατά τη διάρκεια της επόμενης εργαστηριακής άσκησης, στον υπεύθυνο Καθηγητή της ομάδας, στην οποία είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής.

Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος υποβολής της εργασίας (όπως μέσω email ή σε άλλη εργαστηριακή άσκηση και υπεύθυνο Καθηγητή ή καθυστερημένα) δεν είναι αποδεκτός. Οι εργασίες μπορούν να συντάσσονται και να παραδίδονται είτε ατομικά είτε από ομάδες φοιτητών, οι οποίες απαρτίζονται το πολύ από δύο άτομα.
Επισημαίνεται, ότι αναπληρώσεις σε εργαστηριακή ομάδα, διαφορετική από αυτή, στην οποία έχουν εγγραφεί οι φοιτητές δεν επιτρέπονται. Συμπληρωματικές εργαστηριακές ασκήσεις στο τέλος του εξαμήνου δεν πραγματοποιούνται.

Με το πέρας των εργαστηριακών ασκήσεων ακολουθεί μία τελική εξέταση εφ΄όλης της ύλης του εργαστηρίου, για τους φοιτητές, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% των εργαστηριακών ασκήσεων. Ο τελικός βαθμός του εργαστηρίου διαμορφώνεται ως εξής:

α) Ο μέσος όρος των 8 καλύτερων εργασιών κατά 40% και
β) η βαθμολογία που λαμβάνεται στην τελική εξέταση κατά 60%.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση, ο φοιτητής πρέπει να διαθέτει το 80% των απαιτούμενων παρουσιών στο εργαστήριο, προκειμένου να λάβει το βαθμό του.
Για τις περιπτώσεις των φοιτητών, που αποτυγχάνουν να περάσουν το εργαστήριο, διατίθενται οι εξής δύο επιλογές:

α) ο φοιτητής, ο οποίος διαθέτει τουλάχιστον το 80% των παρουσιών στο εργαστήριο, κρατάει το μέσο όρο των εργαστηριακών του ασκήσεων για το επόμενο και μόνο ακαδημαϊκό έτος και προσέρχεται στην τελική εξέταση του επόμενου ακαδημαϊκού έτους.

β) Ο φοιτητής επαναλαμβάνει ολόκληρο το εργαστήριο το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Σημειώνεται, ότι στην δεύτερη περίπτωση, προτεραιότητα εγγραφής στα εργαστήρια για την πλήρωση των θέσεων, θα έχουν πάντοτε οι φοιτητές του 4ου εξαμήνου του Τμήματος.